Antal portioner: 4 st
300 g pasta, gärna tagliatelle
1/2 purjolök, tunt strimlad
1 röd paprika, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, finriven
smör till stekning
300 g oxfilé, strimlad
salt och svartpeppar
2 dl grädde
1 msk oxfond
30 g färsk spenat
riven parmesan, till servering
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den ligga kvar i vattnet.
2. Fräs purjolök, paprika och vitlök i smör tills de är mjuka. Lägg upp på en tallrik.
3. Stek köttet i smör i riktigt het panna, det ska bara få stekyta. Krydda med salt och rikligt med svartpeppar.
4. Lägg grönsakerna i pannan och häll på grädde och fond.
5. Lyft över pastan direkt från pastavattnet ner i pannan och rör om.
6. Vänd ner spenaten och servera med parmesan.
Källa: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar