Sidor

söndag 9 september 2012

Mjuka kanelkakor

30 stycken

150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kokande vatten

kanelglasyr
50 g smör
2 msk strösocker
1 tsk kanel

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver.
5. Rör ner mjölblandningen och smöret i äggsmeten och rör tills smeten är slät och klimpfri.
6. Tillsätt det kokande vattnet och rör smeten slät.
7. Grädda kakan i bakplåtspappersklädd långpanna (ca 30x40 cm) ca 8-10 minuter.
8. Gör en kanelglasyr genom att smälta smöret och därefter röra i strösocker och kanel.
9. Pensla kakan med blandningen direkt efter gräddningen och låt därefter kakan svalna innan den skärs i bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar