Sidor

tisdag 18 september 2012

Morotsbullar

50 g jäst
5 dl mjölk
3 dl fint rivna morötter
2 msk olja
1 tsk salt
3 dl havrekli
ca 10 dl vetemjöl

1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till ca 37 grader.
3. Rör ut jästen i mjölken.
4. Tillsätt morötter, olja, salt, havrekli och det mesta av mjölet.
5. Arbeta degen smidig och låt jäsa minst 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Arbeta ihop degen på bakbord och forma den till 20 runda bullar.
8. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 minuter.
9. Grädda 10-15 minuter tills bullarna fått lite färg.
10. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar