Antal personer: 4
250 g pasta, t ex penne
400 g skalade räkor eller 1 kg oskalade
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl hummer- eller fiskbuljong
2 dl crème fraiche
saft av 1/2 liten citron
1/2 krm cayennepeppar
2 avokado
1. Koka pastan enl anvisningarna på förpackningen.
2. Skala räkorna om de är oskalade.
3. Skala och hacka vitlöken eller den gula löken. Fräs den i smör i en gryta.
4. Rör i mjölet och späd med buljongen.
5. Rör i crème fraiche, citronsaft och cayennepeppar.
6. Låt såsen sjuda 3 minuter.
7. Rör ner räkorna och avokado i såsen. Låt allt bli varmt men värm inte för länge för då blir räkorna sega.
8. Häll såsen över den nykokta pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar