Sidor

lördag 3 november 2012

Minestra di verdure (grönsakssoppa)

Antal personer: 4

1 dl torkade små vita bönor
1 l grönsaksbuljong
2 potatisar
2 små morötter
2 små zucchini
2 tomater
1 liten purjolök
1 stjälk blekselleri
1 pressad vitlöksklyfta
1 liten gul lök
150 g backon
3 msk finhackad persilja
1/2 tsk torkad salvia
1/2 tsk torkad rosmarin
25 g smör
150 g kort pasta, t ex ditali eller risoni
salt
peppar
färskriven parmesan

1. Blötlägg bönorna enligt anvisningarna på paketet, ca 8-10 timmar.
2. Häll av vattnet och koka bönorna i nytt, lättsaltat vatten tills de är halvkokta, ca 20 minuter. Häll av kokvattnet.
3. Skala potatis och morötter och skär i små bitar.
4. Skär också zucchini, tomater, purjolök, blekselleri, gul lök och bacon i små bitar.
5. Smält smöret i en rymlig kastrull och fräs bacon, lök, vitlök och alla grönsaker, utom tomaterna, i några minuter.
6. Tillsätt tomater, bönor, buljong och persilja.
7. Smula i de torkade kryddorna och sjud under lock i 10 minuter eller tills grönsakerna börjar kännas mjuka men fortfarande är spänstiga.
8. Salta, peppra och späd med lite extra buljong om det behövs.
9. Lägg i pastan och koka ytterligare ca 10 minuter.
10. Servera med riven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar