Penne med sidfläsk, ricotta och babyspenat
Antal personer: 4
400 g penne pasta
200 g rimmat sidfläsk eller bacon
150 g färsk babyspenat
1 msk finhackad persilja (helst bladpersilja)
1 msk olivolja
250 g ricotta
2 msk färskriven parmesanost
salt och svartpeppar
parmesanost
1. Skär sidfläsket i strimlor, skölj spenaten och finhacka persiljan.
2. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som övriga ingredienser tillreds.
3. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt al dente samtidigt som de övriga ingredienserna är tillagade och klara.
4. Koka pastan enl anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durklsag. Spara lite av kokvattnet för att späda såsen med.
5. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna som rymmer alla ingredienser. Lägg i och fräs fläsket på svag värme. Rör i ricotta och späd med lite av kokvattnet (späd med ett par skedar i taget så att salsan blir lite trögflytande och krämig). Blanda i parmesanost, salt, peppar och spenaten och rör snabb ihop alla ingredienser.
6. Servera genast med lite överströdd finhackad persilja, parmesanost och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar