Antal personer: 6
Ugn: 225 g och 200 g
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1-2 msk vatten
1 tsk salt
Fyllning
400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
2 dl passerade tomater
1 påse taco kryddmix
salt
peppar
400 g kidneybönor
3 dl rivost (lagrad)
1 paprika
8 stora coctailtomater
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda mjöl och smör till en grynig massa, för hand eller i maskin.
3. Tillsätt vatten och salt och jobba ihop till en deg.
4. Lägg degen i kylen för att vila 30 minuter.
5. Hacka lök och vitlök och fräs i smör i en stekpanna utan att det tar färg.
6. Hög värmen, tillsätt köttfärsen och låt den steka med tills den är smulig.
7. Häll på tomat och blanda i taco-kryddmixen.
8. Låt såsen koka ihop utan lock tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
9. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda i bönorna i köttfärssåsen och låt den svalna.
10. Platta ut pajdegen i en form, ca 26 cm, och nagga.
11. Förgrädda ca 10-15 minuter.
12. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
13. Blanda i halva mängden ost i såsen.
14. Häll såsen i det förgräddade pajskalet och strö på resten av osten.
15. Lägg på strimlad paprika och halverade tomater.
16. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Servera med nachos, avokado/guacamole, tomatsalsa och ev gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar