Sidor

söndag 6 januari 2013

Mjuk pepparkaka

Ugn: 175 grader

100 g rumsvarmt smör
2 dl farinsocker eller strösocker
2 ägg
1 dl gräddfil eller vanlig fil
1/2 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en form (1 1/2 l).
3. Rör smör och socker poröst.
4. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt.
5. Rör ner gräddfil och sylt.
6. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
7. Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet.
8. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar