Antal personer: 4
Ugn: 200 grader
1 urkärnad, finhackad röd chili
1 msk riven färsk ingefära
1 lime i bitar
1 msk flytande honung
1 msk olja
600 g ben- och skinnfri laxfilé
0,75 msk flingsalt
2 msk olja
300 g broccolibuketter
1 dl cashewnötter
salt efter smak
peppar efter smak
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja.
3. Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördela chiliblandningen över. Salta.
4. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, ca 20-25 minuter.
5. Hetta upp olja i en wok.
6. Lägg i broccoli och woka på stark värme några minuter.
7. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter. Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar