Sidor

lördag 30 mars 2013

Färsbiff i tomat med pressad potatis

Antal personer: 4

900 g potatis
1 morot
ca 500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 msk smör
500 g krossade tomater
1 1/2 dl crème fraiche med paprika och chili
150 g haricots verts

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
2. Skala och riv moroten på den fina sidan av rivjärnet.
3. Blanda morötter och färs med salt, peppar, potatismjöl och vatten. Forma till 4 stora biffar.
4. Stek biffarna i smöret i en stekpanna ca 5 minuter.
5. Blanda tomaterna med crème fraiche.
6. Häll tomatblandningen runt biffarna i pannan. Låt puttra ca 5 minuter.
7. Koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten.
8. Pressa potatisen och servera den och haricots verts till biffarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar