Sidor

söndag 22 december 2013

Havrekex

Antal: ca 50 st
Ugn: 225 grader

5 dl ljummen mjölk
7,5 dl havregryn
1,5 dl smält smör
1,5 dl strösocker
4 tsk hjorthornsalt
ca 1 l vetemjöl

Dag 1 (kväll)
1. Blanda mjölk, havregryn, smör och socker i en bunke.
2. Blanda vetemjöl och hjorthornsalt ordentligt.
3. Rör ner mjölet i havregrynssmeten.
4. Låt stå i rumstemperatur tills nästa dag.

Dag 2 (morgon)
1. Ta ut degen på ett mjölat bakbord.
2. Kavla ut till tunna plattor. Använd ev mer mjöl om degen fastnar.
3. Ta ut runda kakor med t ex ett burklock (ca 10 cm i diameter). Nagga och lägg på bakplåtspapper på plåt.
4. Grädda lite under mitten av ugnen i ca 6-7 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar