Antal portioner: 4
Ugn: 200 grader
500-600 gr laxfilé
salt
valfri peppar
olivolja
4 portioner pasta
1 pkt sojabönor
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
rivet skal av 1 citron
sallad
1/2 huvud isbergssallad
1/2 ask cocktailtomater
1/2 rödlök
olja
valfri vinäger
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop salladen så att den får stå och mogna.
3. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form, salta och peppra.
4. Sätt in laxen i ugnen och tillaga ca 10 minuter.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet men de 2-3 sista minuterna sänks sojabönorna ned i en sil för att bli varma.
6. Smula ner buljongtärningen i en kastrull med crème fraiche.
7. Skölj citronen noga och riv ned skalet i kastrullen.
8. Låt koka upp och puttra i en halv minut, smaka sedan av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar