Sidor

fredag 27 december 2013

Juldoftande färsbiffar med klyftpotatis och rödkålssallad

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

biffar
500 g nötfärs
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1/2 gul hackad lök
2 krm kryddpeppar
2 krm malen kryddnejlika
2 krm kanel
2 krm malen ingefära
olivolja och smör

potatis
800-1000 g potatis
olivolja
salt och peppar

rödkålssallad
300 g rödkål
1 grönt äpple
1 dl creme fraiche
1 msk skånsk senap
1 msk vit balsamvinäger
salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Potatis: Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.
3. Biffar: Bland ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt det stå och svälla en stund, ca 10 minuter.
4. Tillsätt färs, lök och kryddor till ströbrödsblandningen. Blanda om ordentligt och forma sedan 8 st biffar.
5. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek biffarna gyllenbruna några minter på båda sidor. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen under potatisen, ca 10 minuter innan servering.
6. Rödkålssallad: Finstrimla och skölj kålen, skala äpplet och skär det i fina strimlor. Blanda somman i en skål med creme fraiche och senap. Tillsätt vinäger och smaka av med lite salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar