Sidor

söndag 22 december 2013

Örtiga fiskbiffar med krossad potatis

Antal portioner: 4 st

ca 600 g torskfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk frysta örter
2 msk potatismjöl
saften från 1/2 citron
1 dl grädde
smör och olivolja

800-1000 g fast potatis
2 msk smör
flingsalt och svartpeppar

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
2. Lägg fisken i en matberedare tillsammans med salt, peppar, örtkryddor, potatismjöl och citronsaft.
3. Mixa ihop och tillsätt grädden i en tunn stråle lite i taget.
4. Forma 8 st biffar med vattensköljda händer.
5. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek fiskbiffarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan
6. Lägg upp den kokta potatisen på ett stort fat.
7. Krossa den med lite smör och strö över lite flingsalt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar