Antal: ca 35 stycken
1 3/4 dl grädde
150 gr mörk choklad
150 gr ljus choklad
ca 65 g rumsvarmt smör
3/4 dl päronkonjak
1. Bryt/hacka chokladen i mindre bitar.
2. Koka upp grädden och tillsätt chokladen.
3. Ta kastrullen från värmen och låt chokladen smälta helt. Rör försiktigt hela tiden så att allt blir väl blandat.
4. Rör ner smöret och låt det smälta.
5. Rör ner päronkonjaken.
6. Blanda allt väl.
7. Häll upp på bakplåtspapper i en form och låt stelna i kylskåp.
Skär i lagom stora bitar. Eller forma till små kulor med hjälp av en sked och händerna. Vänd/rulla dem i kakao eller florsocker.
Förvaras i kylskåp. De är godast rumsvarma så ta ut det antal som går åt strax innan servering.
Om man tycker att smeten blir för lös, minska lite på någon av grädden, smöret eller konjaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar