Antal portioner: 4 st
köttbullar
500 g lammfärs
1.2 finhackade schalottenlökar
0,5 vitlöksklyfta
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk torkad timjan
rivet skal från 2 citroner (eko)
tomatsås
2 finhackade schalottenlökar
1,5 finhackade vitlöksklyftor
1 msk olja
2 burkar krossade tomater
0,5 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk balsamvinäger
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk torkad basilika
1 krm svartpeppar
1. Tomatsås: Fräs lök och vitlök i olja på låg värme utan att den får färg.
2. Tillsätt tomater och kryddor.
3. Låt koka ihop och småputtra på svag värme.
4. Köttbullar: Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna.
5. Forma små köttbullar (som en matsked) och lägg ner i grytan.
6. Låt puttra under lock tills köttbullarna är genomkokta, ca 8 minuter.
Servera med pasta, färsk basilika och hyvlad parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar