Antal portioner: 4
500 g kycklingfilé
3 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 kanelstång
2 gula lökar
1 röd paprika
1 kruka koriander
2 msk smör
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl matyoghurt
asiatisk yoghurtdip
2 dl matyoghurt
3 kvistar färsk mynta
1 tsk riven ingefära
1/2 tsk salt
1. Skär kycklingen i bitar.
2. Blanda samman kryddorna.
3. Skala och skär lökarna i tunna skivor.
4. Skär paprikan i bitar.
5. Ta bort och spara bladen på koriandern och hacka stjälkarna.
6. Stek lök och paprika i smöret tills de är mjuka.
7. Tillsätt kycklingen, vitlök, ingefära och kryddblandning.
8. Stek ytterligare 5 minuter.
9. Häll i tomatkross, grädde, korianderstjälkar, salt och peppar.
10. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
11. Rör ner matyoghurten och strö över korianderblad.
12. Blanda ihop alla ingredienserna till den asiatiska yoghurtdipen.
Servera med t ex mango chutney och naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar