Sidor

lördag 22 mars 2014

Kardemummakaka

Antal: 8-10 bitar
Ugn: 175 grader

3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk stötta kardemummakärnor
100 g smör
1 1/2 dl gräddfil eller fil

garnering
kanel
pärlsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma i en bunke.
3. Blanda i smöret i mindre bitar och jobba ihop till en grynig massa, för hand eller med hjälp av maskin.
4. Tillsätt gräddfilen.
5. Rör försiktigt om till en jämn smet. Det är ganska tjock.
6. Häll/platta ut smeten i en smord och bröad form, ca 21 cm i diameter.
7. Pudra på kanel och strö över pärlsocker.
8. Grädda i 175 grader ca 35 minuter.

Låt kakan stå en stund innan den lossas ur formen. Ställ den att svalna utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar