Sidor

måndag 24 mars 2014

Pasta med gorgonzola, valnötter och stekta päron

Antal portioner: 4
Tidsåtgång: ca 20 min

500 g spagetti
200 g gorgonzola
2 dl grädde
2 dl valnötter
2 msk smör
2 msk rapsolja
1 msk honung
3 klyftade päron
svartpeppar

1. Koka pastan.
2. Värm försiktigt ost och grädde i en kastrull så att osten smälter.
3. Rosta nötterna i en torr, het panna ca 2 minuter. Skaka pannan hela tiden, nötterna bränns lätt.
4. Hetta upp smör, olja och honung i en stekpanna.
5. Stek päronklyftorna runt om på hög värme 2-3 minuter.
6. Vänd ihop pastan med ostsåsen.
7. Toppa med nötter och päron och lite svartpeppar vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar