Sidor

söndag 10 augusti 2014

Broccolipaj med sparris (glutenfritt)

Ugn: 175 grader, 225 grader

3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
1 knippe färsk grön sparris eller 1 förpackning fryst, ca 200 g
1 broccolistånd i buketter
2 dl vispgrädde
1 rödlök
4 ägg
salt och peppar
300 g riven västerbottenost
ev färska örter till dekoration

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en bunke eller maskin. 
3. Tillsätt smör och ägg och arbeta ihop till en deg.
4. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant (24-25 cm i diameter).
5. Förgrädda skalet i 8-10 minuter.
6. Höj värmen till 225 grader.
7. Skär sparrisen i bitar (knopparna ska vara hela bitar) och koka dem tillsammans med buketter av broccoli i lättsaltat vatten.
8. Häll av vattnet och lägg sparrisknopparna åt sidan.
9. Mixa de kokta grönsakerna med en del av grädden.
10. Skär rödlöken i skivor eller båtar.
11. Rör ihop ägg, de mixade grönsakerna och resten av grädden. Smaksätt med salt och peppar.
12. Blanda i osten och häll allt i pajskalet.
13. Lägg sparrisknoppar och rödlök ovanpå.
14. Grädda i ca 25 minuter.

Dekorera ev med färska örter.
Ät som den är med en matig sallad eller komplettera med t ex rökt lax.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar