Sidor

söndag 3 augusti 2014

Fröknäcke (glutenfritt)

Ugn: 175 grader + 100 grader

fröknäcke
0,5 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
0,5 dl solrosfrön
2 msk fiberhusk
1 nypa salt
2,5 dl vatten
1 tsk bakpulver

topping
2 msk solrosfrön
2 msk sesamfrön
1 msk linfrön
1 uppvispat ägg
flingsalt

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser till fröknäcket i en bunke.
3. Låt stå och svälla minst 10 minuter.
4. Kavla sedan ut degen tunt mellan 2 bakplåtspapper.
5. Ta bort det översta bakplåtspapperet (behåll det).
6. Pensla med uppvispat ägg och strö över toppingen.
7. Lägg på det översta bakplåtspapperet igen och kavla försiktigt en gång till så att fröna fastnar.
8. Grädda i ca 30 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och låt stå tills knäcket torkat (30 min - ca 1 h).
9. Ta ut och bryt i bitar när det har svalnat och är torrt.

Innan man tar ut knäcket kan man låta det fortsätta stå i avstängd ugn med ugnsluckan på glänt för att försäkra sig om att knäcket blir riktigt torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar