Sidor

söndag 24 augusti 2014

Körsbärspaj

Antal personer: 6-8 st
Ugn: 200 grader

pajdeg
125 g mjukt smör
1 st ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl råsocker
2 dl havregryn
1,5 dl knaprig musli, t ex Start eller hemmagjord

fyllning
1 tsk maizena majsstärkelse
0,5 tsk kanel
0,5 dl råsocker
4 dl körsbär

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kärna ur körsbären.
3. Blanda musli, vetemjöl, havregryn och bakpulver i en liten bunke.
4. Vispa ihop smör och råsocker i en större bunke.
5. Tillsätt ägget och vänd i de torra ingredienserna i smörblandningen.
6. Blanda råsocker, majsstärkelse och kanel.
7. Vänd runt körsbären i sockerblandningen.
8. Lägg körsbären i botten på en ugnssäker form.
9. Klicka över smeten.
10. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter tills pajen har fått gyllenbrun färg.

Servera med glass eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar