Antal personer: 4 st
sallad
2 avokado i bitar
4-6 tomater i bitar
1 fint hackad rödlök
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
salt och peppar
majonäs
2 äggulor
1 1/2 dl neutral rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
ev 1 tsk dijonsenap
salt och peppar
ev 1-2 vitlöksklyftor
1-2 tsk chilipulver
4 portionsbitar laxfilé, ca 600 g
smör
salt och peppar
70 g ruccola
1. Blanda salladen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
2. Gör majonäsen. Se till att ägg och olja har samma temperatur.
3. Vispa äggulorna någon minut med vinäger och ev dijonsenap. Använd helst elvisp.
4. Häll i oljan droppvis tills blandningen börjar tjockna, då kan man hälla lite snabbare.
5. Blanda i chilipulvret och smaka av med salt och peppar.
4. Salta och peppra laxfiléerna och stek i smör ett par minuter per sida.
Servera med ruccola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar