Antal personer: 4-6 st
Ugn: 250 grader
2 chorizokorvar (à 100 g)
paprikaost
2 krm salt
1 msk rapsolja
200 g naturell färskost
1/2 krm nymald svartpeppar
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 röd paprika
garnering
timjan
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Grilla korven på grill eller i grillpanna. Rå korv måste genomgrillas.
3. Skär korven i slantar och låt kallna.
4. Halvera och kärna ur paprikan och chili.
5. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över oljan.
6. Tillaga mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Skalet ska svartna men inte brännas. Chilin kan behöva tas ut tidigare än paprikan.
7. Låt paprika och chili svalna i en plastpåse.
8. Dra bort skalet från paprika och chili och hacka i små bitar.
9. Blanda paprika och chili med färskosten. Krydda med salt och peppar.
10. Fördela osten på korvslantarna och garnera med timjankvistar.
Paprikaosten går bra att göra dagen före och förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar