Sidor

söndag 2 november 2014

Grillad lågtempererad högrev

Antal portioner: 4 st
Ugn: 140 grader

1 - 1 1/2 kg högrev
1 tsk hela kryddpepparkorn
1/2 msk chiliflakes
1/2 tsk malen nejlika
1 msk flingsalt
1/2 msk socker
2 finhackade citrongräs
1 vitlöksklyfta
1 klyftad gul lök
2 dl ljust öl
söt glace (köpt)

1. Bind ihop högreven med steksnöre om den inte håller ihop av sig själv.
2. Mortla kryddpeppar, chiliflakes, nejlika, salt och socker till en rubb.
3. Tillsätt citrongräs och vitlök och mortla med de torra kryddorna.
4. Gnid in rubben i köttet och låt vila 30 minuter i kylen.
5. Sätt ugnen på 140 grader och låt köttet vila ytterligare 30 minuter i rumstemperatur.
6. Lägg löken i en ugnstålig gryta och lägg köttet ovanpå.
7. Häll i öl och sätt på locket.
8. Ställ in i mitten av ugnen ca 3 timmar. Vänd köttbiten någon gång under tiden. Köttet är klart när det går lätt att dela med en gaffel men inte riktigt faller isär.
9. Grilla sedan kötttet och pensla med glace. Ha en liten glöd och vänd köttbiten ofta, den söta glacen blir lätt bränd. Grilla 10-20 minuter beroende på om köttet är varmt eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar