Sidor

söndag 2 november 2014

Saffransdoftande fiskgryta

Antal portioner: 4 st

1 finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
400 g potatis i mindre bitar
200 g morötter i mindre bitar
1 grovhackad fänkål
2 msk olivolja
1 pkt saffran
1/2 tsk chiliflakes
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 msk fiskfond
1 förp krossade tomater
2 tsk honung
salt och svartpeppar
600 g tinad laxfilé
1/2 kruka persilja

1. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta och fräs lök, ingefära och grönsaker tillsammans med saffran och chiliflakes.
2. Tillsätt tomatpurén och fräs runt under omrörning.
3. Tillsätt vatten, buljong, krossade tomater och honung och låt grytan få ett uppkok.
4. Sänk sedan värmen och låt grytan puttra under lock på medelvärme ca 20 minuter.
5. Skär laxen i kuber.
6. Smaka av grytan med salt och peppar och tillsätt laxkuberna.
7. Låt laxen bli varm men var försiktig så att den inte kokar sönder.
8. Strö över persiljan.

Servera med varmt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar