Sidor

söndag 2 november 2014

Lättlagad kyckling i långpanna

Antal personer: 4 st
Ugn: 180 grader

4 stora mogna tärnade tomater
2 klyftade rödlökar
1 röd grovhackad paprika
1 gul grovhackad paprika
kycklingdelar för 4 personer, t ex kycklingfiléer, kycklinglårfiléer eller kycklingdelar med ben
4 oskalade vitlöksklyftor
några kvistar färsk timjan
1 tsk rökt paprikapulver
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt & peppar

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Lägg tomater, lök, paprika och kyckling i en stor bunke.
3. Krossa de oskalade vitlöksklyftorna med sidan av knivbladet och lägg i bunken.
4. Plocka timjanbladen och strö över.
5. Tillsätt paprikapulver, olja, balsamvinäger och en rejäl nypa salt och svartpeppar.
6. Blanda allt så att smakerna fördelas och sprid sedan ut i en långpanna (ca 25x30 cm). Grönsakerna ska inte täcka kycklingen.
7. Stek i ugnen tills kycklingen är gyllenbrun och genomstekt. Beroende på vilken kycklingdel som används, och storleken på dessa, så tar det ca 15 min - ca 1 timme. Större kycklingdelar kan behöva vändas. Kontrollera ofta så att det inte blir överstekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar