Sidor

lördag 1 november 2014

Minimatpajer (grundrecept)

Antal: ca 15-18 st (om aluminiumformar används)
Ugn: 200 grader

deg
125 g kylskåpskallt smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

äggstanning
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar

exempel på fyllning, komplettera med valfri ost
rester från taco-köttfärs, oliver/paprika/majs
skinka, broccoli/purjolök
lax och spenat
fetaost, oliver
kyckling, curry, paprika
etc

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka samman smör och mjöl.
3. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Arbeta inte för länge, om du använder matberedare så ska degen precis bilda en boll.
4. Tryck ut degen i aluminiumformar eller andra portionsformar.
5. Ställ in i frysen ca 10 minuter.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
7. Lägg i fyllning.
8. Vispa ihop äggstanningen och fördela i pajformarna. Det ska inte rinna över kanterna.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Kan användas som förrätt, mellanmål, buffé mm.
Bra att ha i frysen som reserv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar