Antal portioner: 4 st
Ugn: 250 grader varmluft
800 g torskrygg
salt och peppar
4 st salladslökar
2 st gula lökar
1 kg färskpotatis
4 dl kokosmjölk
1 msk japansk soja
1 st tärning grönsaksbuljong
1 st röd finhackad chilipeppar
4 st limeblad
4 tsk fint salt
ca 1 dl vitt vin
8 st körsbärstomater
aluminiumfolie
1. Sätt ugnen på 250 grader varmluft (lite lägre om det är ugn utan varmluft).
2. Gör 8 st aluminiumark, stora nog att rymma ingredienserna för 1 portion.
3. Lägg ihop arken 2 och 2 ovanpå varandra så att det blir 4 portioner.
4. Dela fisken i 4 bitar och lägg i mitten av varje ark. Salta och peppra lätt.
5. Dela salladslöken, de gula lökarna och potatisen i mindre bitar och fördela runt fisken.
6. Blanda kokosmjölken med soja, buljongtärning och chilipeppar. Fördela över fisken.
7. Banka ut citrongräset och limebladen så smaken kommer fram och dela det i 4 delar. Blanda med saltet och fördela ut över fisken.
8. Skvätt över lite vin och lägg i 2 st körsbärstomater.
9. Vik ihop och försegla väl så att ingen vätska rinner ut.
10. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
Går bra att lägga på grillen också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar