Sidor

lördag 2 april 2016

Torskrygg med bacon

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

4 tinade torskryggsfiléer
1/2 skalad och klyftad rödlök
140 g strimlad bacon
6 strimlade soltorkade tomater
4 msk flytande smör
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
färsk persilja
timjan och/eller oregano

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stek rödlök och bacon ett par minuter.
3. Blanda i de soltorkade tomaterna.
4. Häll det flytande smöret i en ugnsform.
5. Klicka i sambal oelek, vitlöksklyftorna, salt och peppar och blanda med smöret. Bred ut i formen.
6. Lägg torskryggsfiléerna på smöret och klipp över lite färsk persilja.
7. Salta och peppra igen samt strö över lite timjan och/eller oregano.
8. Lägg baconröran på fisken och ställ in i ugnen. Låt stå ungefär 15 minuter, men ta ut efter halva tiden och ös fisken med smöret. Om man har tunna torskfiléer så behövs bara ca 10 minuter.

Servera med t ex potatismos och kokta grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar