Sidor

lördag 23 april 2016

Pankopanerad torsk med kall äggsås

Antal portioner: 4 st
Ugn: 100 grader

600 g torskfilé
1 krm fint salt
1 krm malen svartpeppar
2 st ägg
2 dl pankoströbröd
1 dl vetemjöl
0,5 msk olivolja
0,5 msk smör

äggsås
4 st ägg
1 st rödlök
20 g ansjovisfiléer
1 dl naturell crème fraiche
1 dl majonäs
1 msk naturell kaviar
1 krm fint salt
1 krm malen svartpeppar

1. Koka äggen hårdkokta, ca 8-10 minuter. Låt svalna.
2. Skala och grovhacka ägg och rödlök.
3. Finhacka ansjovisen.
4. Blanda samman med crème fraiche, majonäs och kaviar i en skål. Anpassa mängden crème fraiche och majonäs efter eget tycke.
5. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
6. Sätt ugnen på 100 grader.
7. Dela torskfiléerna i mindre bitar. Salta och peppar på båda sidor.
8. Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll pankoströbrödet och vetemjölet på varsin flat tallrik.
9. Vänd torskbitarna först i vetemjölet, sedan i äggen och sist i pankoströbrödet.
10. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek filéerna ca 2-3 minuter på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
11. Varmhåll i ugnen tills alla torskbitarna är stekta.

Servera med t ex potatis och blomkål som fått koka med några minuter på slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar