Sidor

söndag 3 april 2016

Citronkakor med vit choklad

Antal: ca 70 st
Ugn: 190 grader

225 g rumsvarmt smör
2,4 dl strösocker
1 ägg
1 msk finrivet citronskal (eller mer om man gillar citron)
1 msk pressad cintronsaft (eller mer om man gillar citron)
1 msk vatten
6,6 dl vetemjöl
1/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
30 g riven vit choklad

1. Vispa ihop smör och strösocker till en mjuk smet.
2. Vispa i ägg, citronskal, citronsaft och vatten.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt. Arbeta in det i smörsmeten.
4. Tillsätt den rivna chokladen och blanda till en jämn fin deg.
5. Dela degen i 3 bitar och rulla dem till rullar, ca 4 cm i diameter. Plasta in rullarna och lägg dem i frysen i ca 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 190 grader.
7. Skär rullarna i ca 7 mm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar