Sidor

söndag 3 april 2016

Lax med pankotäcke, broccoli & ingefärssmör

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader

600 g laxfilé i bit (skinnfri)
1 msk vita sesamfrön
2 msk svarta sesamfrön
1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
500 g broccoli
rapsolja
salt, nymalen svartpeppar

50 g rumsvarmt smör
1 msk finriven ingefära
1 tsk finrivet limeskal
1 riven vitlöksklyfta

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda sesamfrön, panko och 3 msk olja i en skål.
3. Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
4. Fördela sesamtoppingen över laxen.
5. Skär broccolin i buketter. Skala ev stammen om den är grov och skär i mindre bitar. Blanda med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
6. Fördela broccolin i formen runt laxen.
7. Ställ in formen i mitten av ugnen ca 15 minuter tills fisken är klar och broccolin börjar bli mjuk och fått lite färg.
8. Blanda smör, ingefära, limeskal, vitlök och 1 krm salt.
9. Ta ut laxen och klicka smöret över broccolin eller servera smöret separat.

Servera med ris.
Om man inte hittar svarta sesamfrön så byt dem mot vita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar