Sidor

söndag 24 april 2016

Ugnsstekt kyckling med pestopotatis och grannens sallad

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

pesto
2 krukor basilika
2 dl finriven parmesan
50 g pinjekärnor
1 dl olivolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt
svartpeppar

potatis
800 g små fina potatisar
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
kyckling
4 kycklingfiléer
olivolja

sås
3 msk ketjap manis (söt indonesisk soja)
1 msk tomatpuré
1 finhackad vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
3 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar

sallad
1 frisésalladshuvud, grovt strimlat
1 granatäpple, kärnorna (eller köp frysta granatäpplekärnor)
50 g pinjekärnor
25 g flagad parmesanost
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

2 ugnsfasta formar som kan stå bredvid varandra i ugnen (eller 2 ugnar eller under varandra i varmluftsugn)

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa basilika, parmesan, pinjekärnor, olja och vitlök till en slät pestoröra i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda potatisen med olja, salt och peppar och lägg i en ugnsfast form.
4. Dela ev kycklingfiléerna på mitten och stek dem runtom i olja. Salta och peppra.
5. Blanda ketjap manis, tomatpuré, vitlök, chiliflakes och grädde i en bunke.
6. Häll det i botten av en ugnsfast form och lägg sedan i kycklingen.
7. Ställ in potatisen i mitten av ugnen och rosta den i ca 20 minuter.
8. När potatisen har rostats ca 20 minuter, ställ in kycklingen bredvid och låt potatis och kyckling stå ytterligare ca 10-20 minuter. Tiden beror på hur stora bitar kycklingen är skuren i.
9. Blanda sallad, granatäpplekärnor och pinjenötter. Toppa med parmesan och ringla över vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar