Sidor

lördag 9 juni 2018

Chèvrefyllda lammfärsbiffar med grönsallad och rotfrukter

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader

500 g lammfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
1 liten finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk finhackad timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
100 g chèvre
1 msk olivolja

rotfrukter
200 g morötter
200 g rödbetor
200 g rotselleri
200 g palsternacka
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt
70 g salladsmix
ärtskott
ev extra chèvre
peppar och olja

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt dem i olja och lägg dem på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
3. Blanda ströbrödet med vatten och ägg och låt svälla någon minut.
4. Tillsätt färs, lök, vitlök, timjan, salt och peppar och rör om till en jämn smet.
5. Forma till stora köttbullar och tryck in en bit chèvre i varje köttbulle.
6. Hetta upp olja i en stekpanna och genomstek biffarna.
7. Vänd runt de rostade rotfrukterna med salladsmix och ärtskott. Smula ev. över lite extra chèvre.
8. Krydda med peppar och ringla lite olja över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar