Antal portioner: 4 st
1 hackad gul lök
1 hackat äpple
olja
1 msk curry
800 g krossade tomater
1 msk buljongpulver (eller motsvarande)
1 dl vatten
ev. kött/kyckling/pasta/ris/fisk/grönsaker
2 dl grädde
1. Fräs lök i oljan tills löken blir mjuk, ca 5 minuter på mellanvärme.
2. Tillsätt äpple och curry och fräs någon minut till.
3. Tillsätt tomaterna och buljongpulvret.
4. Skölj ur tomatburkarna med vattnet och blanda i. Låt koka upp.
5. Tillsätt ev. kött/kyckling/pasta/ris/grönsaker, men är det rått/okokt så måste det koka tills det är klart. Fisk ska bara sjudas.
6. Tillsätt 2 dl grädde och låt sjuda upp.
7. Smaksätt med salt och peppar och strö över hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar