Sidor

måndag 11 juni 2018

Grekiska frikadeller med fetaost, persilja och citron i slow cooker

Antal portioner: 3-4 st

tomatsås
2 burkar krossade tomater med basilika
1 gul hackad lök
1,5 msk flytande kalvfond
1 tsk socker
2 dl vatten

köttbullar
500 g nötfärs
1/2 paket smulad fetaost
2 pressade vitlöksklyftor
rivet skal från 1 citron
1,5 msk vatten
2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 krm malen kanel
salt & peppar

fetaostsalsa
1/2 knippe grovhackad bladpersilja
1/2 paket smulad fetaost
1 röd finhackad paprika
1 grön finhackad paprika
1/2 finhackad rödlök
1 tsk rödvinsvinäger
2 tsk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 krm salt

till servering
bröd

1. Lägg alla ingredienser till tomatsåsen i slow cookern och rör om.
2. Blanda ingredienserna till köttbullarna och rulla sedan köttbullar. Det ska bli ungefär 14 stycken. Lägg ner dem i slow cookern.
3. Tillaga på low i 4-5 timmar. Ta den kortaste tiden och kontrollera om köttbullarna behöver längre tillagningstid.
4. Blanda ingredienserna till fetaostsalsan.
5. Toppa grytan med fetaostsalsan och servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar