Sidor

söndag 10 juni 2018

Vegan-lasagne

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

1 morot (ca 100 g)
1 gul paprika
1 selleristjälk
1 liten gul lök
100 g champinjoner
1/2 zucchini
1/2 finhackad röd chili
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl hackad färsk oregano eller 2 tsk torkad
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl Imat fraiche
6 torkade lasagneplattor
1 dl riven veganost

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tärna alla grönsaker fint och stek med chili och vitlök i olivolja tills de är något mjuka.
3. Tillsätt tomatpurén och stek 2 minuter under omrörning.
4. Häll i tomatkross och lägg i buljongtärning och oregano.
5. Salta, peppra och låt sjuda ca 8 minuter på låg värme.
6. Varva grönsaksröran med pastaplattor och Imat fraiche. Låt sista lagret vara grönsaksröra.
7. Toppa med riven ost.
8. Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter.

Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar