Antal personer: 4-6 st
Ugn: 200 grader
pajdeg
75 g smör
2 dl vetemjöl
3/4 dl kvarg
2 msk vatten
fyllning
300 g laxfilé
1 purjolök
1 msk smör
100 g babyspenat
rivet skal av 1 citron
3 ägg
2,5 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost
1. Hacka samman smör och mjöl.
2. Tillsätt kvarg och vatten och arbeta ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en form och låt vila i kylen ca 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.
6. Skär laxen i småbitar.
7. Skär purjolöken i 1 cm stora skivor och fräs dem i smör.
8. Tillsätt spenat och fortsätt fräsa till den är mjuk.
9. Vänd ner citronskalet.
10. Fördela lax och spenatfräs i pajskalet.
11. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
12. Häll i pajskalet och strö över osten.
13. Grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar