Antal portioner: 4 st
100 g torkad pasta
1/2 strimlad purjolök
2 stjälkar strimlad selleri
2 strimlade morötter
2 strimlade stora vitlökar
1 strimlad rödlök
1 hackad zucchini
120 g strimlad lufttorkad skinka
ev 1 torkad chilifrukt
1 liter höns- eller grönsaksbuljong
2 burkar krossade tomater
1 burk vita bönor
salt, svartpeppar
1 kruka hackad basilika
75 g finriven parmesan
1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
2. Fräs de strimlade grönsakerna mjuka i olivolja i en kastrull/gryta.
3. Lägg ned zucchini och skinka och fräs lite till.
4. Tillsätt chili, buljong, tomatkross och bönor. Låt koka under lock 10-15 minuter.
5. När det återstår några minuter, blanda i den kokta pastan. Späd med mer vatten om soppan blir för tjock.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Blanda ned parmesan och basilika.
Servera med ytterligare parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar