Sidor

lördag 10 november 2018

Amerikansk pumpapaj

Antal portioner: 10 st
Ugn: 200 grader

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula

4 dl grovhackat pumpainnehåll
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde

1. Hacka ihop mjöl, strösocker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl i ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Koka pumpabitarna i lättsaltat vatten ca 5-8 minuter. Häll av vattnet i en sil och låt pumpan rinna av ordentligt.
4. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i den ogräddade pajformen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter. Låt kallna.

Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde och ev bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar