Antal personer: 4 st
Ugn: 225 grader
4 bitar torskfilé à 150 g
100 g babyspenat
1 citron
2,5 dl matlagningsgrädde (eller vanlig grädde)
1/2 - 1 dl basilikapesto efter egen smak
400 g körsbärstomater på kvist
salt
nymald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Strö 1/2 tsk salt över fisken och låtstå ca 5 minuter.
3. Fördela spenaten i botten på en smord ugnssäker form.
4. Lägg fisken på spenaten.
5. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft.
6. Vispa ihop grädde, pesto, citronskal, citronsaft, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och häll över fisken.
7. Halvera tomaterna och strö dem runt om.
8. Tillaga mitt i ugnen ca 10-15 minuter beroende på filéernas tjocklek.
Servera med valfria tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar