Antal portioner: 4 st
5+5 dl vatten
1+1 hönsbuljongtärning
2 kycklingfiléer (ca 450 g)
1/2 tsk salt
3 dl ris, gärna jasmin
1/2 msk neutral olja
400 ml kokosmjölk
1 tunt skivad morot
1 1/2 dl torkade röda linser
röd currypasta
1 finstrimlad citrongräs
1 skivad röd chili
1/2 liten hackad gul lök
40 g skivad ingefära
2-3 skivade vitlöksklyftor
grönsaker till servering
1/2 tunt skivad och strimlad zucchini
4 dl fint strimlad morot
2 strimlade salladslökar
ev 1 kruka thaibasilika
1. Koka upp 5 dl vatten med 1 buljongtärning och salt.
2. Lägg ner kycklingfiléerna och låt koka tills kycklingen är lätt att dra isär med en gaffel, ca 40 minuter.
3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
4. Mixa alla ingredienserna till currypastan slät (eller köp färdiggjord).
5. Hetta upp olja i en kastrull och fräs currypastan under omrörning någon minut.
6. Häll i 5 dl vatten, kokosmjölken, moroten och smula ner 1 buljongtärning. Låt sjuda ca 10 minuter och mixa sedan såsen slät. Smaka av med salt.
7. Tillsätt linserna och låt koka tills de är mjuka, ca 10 minuter till.
8. Vänd ner kycklingen.
Servera med riset och grönsakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar