Sidor

fredag 2 november 2018

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

Antal portioner: 4 st

1 tsk neutral olja
10 steklökar, röda eller gula
100 g tärnat rökt sidfläsk
3 msk tomatpuré
500 g högrevsfärs
salt
svartpeppar
150 g små champinjoner
3 dl rött vin
1 dl vatten
2 msk koncentrerad oxfond
3 lagerblad

1. Hetta upp olja i en gryta och stek lök och sidfläsk med tomatpuré. Stek tills fläsket är ordentligt brynt.
2. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
3. Salta och peppra efter smak.
4. Lägg i svamparna och stek en liten stund till.
5. Häll i vin, vatten och fond.
6. Lägg i lagerbladen och låt sjuda under lock ca 15 minuter.

Servera med t ex potatis eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar