Sidor

lördag 10 november 2018

Broccolipasta med rostade hasselnötter

Antal portioner: 4 st

400 g pasta
500 g broccoli
2 dl hasselnötter
ev mer färskriven parmesan
svartpeppar

pastasås
5 dl vispgrädde
2.3 dl färskriven paarmesan
1 citron, finrivet skal
salt
svartpeppar

1. Rosta hasselnötterna i en torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genom att krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka dem grovt.
2. Koka upp grädden i en kastrull och reducera (koka ihop) tills cirka hälften återstår, ca 10 minuter. Tillsätt parmesan och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka pastan enligt ansvisning på förpackningen.
4. Skär broccolin i mindre bitar. Låt broccolin koka med i pastavattnet de sista 3 minuterna.
5. Vänd runt pasta och broccoli i såsen. Toppa ev med mer parmesan samt hasselnötterna och svartpeppar.

Servera till t ex ugnsbakad lax, räkor eller lufttorkad skinka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar