Sidor

söndag 26 maj 2019

Linssoppa med granatäpple- och pistageströssel

Antal portioner: 4 st

2 gula lökar
1 sötpotatis, ca 300 g
olivolja
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 tsk torkad oregano eller timjan
1-2 tsk spiskummin
2 förpackningar kokta liner, 285 gram styck, sköljda och avrunna
1 burk krossade tomater
ca 1 liter kokande vatten
1-2 msk färskpressad citronsaft
1 msk granatäpplejuice
1 dl granatäpplekärnor
3 msk hackade pistagenötter
myntablad

1. Skala och finhacka löken.
2. Skala och skär sötpotatisen i små bitar.
3. Fräs löken i oljan i en kastrull ca 3 minuter.
4. Tillsätt sötpotatisen och fräs 3 minuter till.
5. Smula ner buljongtärningarna och oregano, strö över spiskummin och fräs i någon minut.
6. Rör ner de sköljda och avrunna linserna och de krossade tomaterna.
7. Späd soppan med vattnet till önskad konsistens och koka under lock i ca 20 minuter.
8. Smaka av soppan med granatäpplekärnor och hackade pistagenötter.
9. Garnera soppan med myntablad vid serveringen.

Lite fetaost i bitar passar också bra att servera till soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar