Antal portioner: 4 st
1 kg färskpotatis
500 g grön sparris
1 st finhackad rödlök
3 msk hackad dill
dressing
1 msk skånsk grovkornig senap
1,5 msk pressad citron
1 msk vatten
0,75 dl kallpressad rapsolja
salt
nymalen svartpeppar
1. Gör dressingen först. Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
3. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar.
4. Häll över dressingen.
5. Skär/bryt av den nedre grova delen på sparrisen.
6. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar.
7. Dela sparrisen i mindre delar.
8. Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill.
Servera upplagt på ett fat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar