Sidor

söndag 26 maj 2019

Vegetarisk moussaka

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

2 auberginer, ca 600 g
salt
4 medelstora potatisar
1 burk ajvar relish (mild eller stark)
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 kruka hackad färsk oregano eller 2 msk torkad

svartpeppar
500 g keso
1 citron, rivet skal
2,5 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor på längden.
3. Salta skivorna och låt ligga i 10-15 minuter.
4. Torka av dem och stek i olja på båda sidor.
5. Skiva potatisarna tunt.
6. Häll ajvar relish i en kastrull och rör ner lök, vitlök, grönsaksbuljong och oregano.
7. Sjud i 5 minuter.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Blanda keso och rivet citronskal.
10. Varva aubergine, potatis, ajvar relish-röra och keso i en smord ugnssäker form.
11. Strö över osten.
12. Grädda ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar