Storlek: ca 2 liter
250 g frysta hallon
1 citron, pressad saft
1 dl strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g)
1 burk mascarpone (250 g)
1 dl naturella pistagenötter, finhackade
1. Koka hallon, citronsaft och socker ca 5 minuter. Mixa till en slät sås med mixerstav och låt svalna.
2. Vispa grädden fluffig. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone. Vispa till en jämn smet.
3. Blanda ca 1/2 dl av smeten med hallonsåsen.
4. Häll resten av mascarponesmeten i en form som rymmer ca 2 liter. Bottna ev. formen med plastfolie innan smeten hälls i för att göra det lättare att få ur glassen.
5. Ringla över hallonsåsen och dra igenom med en kniv så att det blir ett fint mönster.
6. Strö över pistagenötterna.
7. Täck med lock eller plast och låt stå i frysen minst 6 timmar, men gärna längre.
Låt tina 5-10 minuter innan servering.
(recept från Coop)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar