Antal portioner: 4 st
800 g kycklingfilé eller lårfilé
salt
malen svartpeppar
salt
malen svartpeppar
2,5 dl maizena (eller mer om det behövs)
neutral olja, t ex raps- eller solrosolja
sås
2 dl ketchup
4 msk chilisås, stark
4 msk risvinäger, eller vinäger 7%
4 msk sojasås
2 msk flytande honung
1 msk sesamolja
4 tsk strösocker
1,5 msk ingefära, färsk och finriven
2 tsk vitlök, finriven
tillbehör
finhackad kål eller sallad
strimlad morot
gurka i småbitar
jalapeño, hel eller skivad
fetaost, smulad
sesamfrön
koriander
tortilla bröd, varma
1. Rör ihop alla ingredienser till såsen.
2. Gör i ordning tillbehören.
3. Skär kycklingen i jämna bitar och krydda bitarna med salt och peppar.
4. Vänd kycklingbitarna i maizena och skaka av överskottet.
5. Hetta upp 2 cm olja i en tjockbottnad panna med höga kanter. Stek kycklingbitarna tills de är knapriga, gyllene eller genomstekta. Eller använd en airfryer.
6. Låt kycklingbitarna droppa av lite på hushållspapper innan de vänds ner i den röda såsen. Se till att alla bitar har sås på sig. Om man vill kan man ha såsen som tillbehör istället för att röra ihop.
Servera genast i varma tortillas med tillbehören.
Källa: Godare
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar